Snickers dort s datlovým krémem a čokoládovou polevou
Skvělý Snickers dort s vrstvou datlového krému a bohaté čokoládové Ganache polevy.
Potřebujeme:
Na arašídový korpus:
- 140 g arašídů, přírodní nesolené (nebo arašídovou mouku)
- 35 g ovesných vloček
- 30 g kakaa
- 80 g datlí bez pecek
- vroucí vodu
- 20 g kokosového oleje (nebo rozpuštěného másla)
- Flavdrops na dochucení (použili jsme příchuť - arašídové máslo)
Na datlový krém:
- 350 g datlí bez pecek
- 100 g arašídového másla
- 30 ml mléka
- Flavdrops
- 100 g pražených solených arašídů (nebo natural nesolených)
Na Ganache polevu:
- 100 g čokolády
- 85 ml mléka
- 30 g arašídů (volitelné na ozdobu)
POSTUP:
Arašídový korpus:
- Namočíme datle (80 g) do horké vody na 10 minut. Vyjmeme a odstraníme přebytečnou vodu.
- Arašídy (nebo arašídovou mouku) a ovesné vločky vložíme do kuchyňského robotu a mícháme, dokud nebudeme mít strukturu mouky.
- Poté přidáme zbytek ingrediencí (datle, kakao, kokosový olej, flavdrops) a zpracováváme.
- Pokud je to nutné, přidáme trochu vody z datlí, aby se suroviny spojili.
- Směs vložíme – vtlačíme obrácenou stranou lžíce do malé 20 cm formy na dort s odnímatelnými boky (nebo jiné formy).
- Vložíme do lednice na čas, dokud budeme dělat druhou vrstvu dortu.
Datlový krém:
- Datle podlijeme vroucí vodou a necháme je 10 minut odležet.
- Datle dobře scedíme a přidáme do kuchyňského robotu s arašídovým máslem, mlékem a flavdrops.
- Zpracováváme, dokud nebude krém hladký.
- Sejmeme čepel z kuchyňského robotu a lžící vmícháme solené (nebo nesolené) arašídy (celé nebo polámané na kousky).
- Poté na připravený korpus rozetřeme náplň - krém.
- Vložíme do lednice alespoň na 30 minut.
Ganache poleva:
- Do skleněné misky vložíme čokoládu, přidáme mléko a zahřejeme v mikrovlnné troubě, dokud se nám čokoláda neroztopí.
- Promícháme, aby nám vznikla hladká poleva.
- Necháme ganache polevu odstát asi 10 minut nebo déle, abychom dosáhli hustší konzistence.
- Vyjmeme koláč (korpus s náplní – krémem) z ledničky a nalijeme ganache polevu na karamelovou náplň.
- Ozdobíme trochou arašídů.
- Necháme odležet při pokojové teplotě nebo v lednici.
Máme hotovo, můžeme krájet a užívat si skvělou chuť :)
Výživové hodnoty na 1/10 kousek = 400kcal – 15b – 40s – 19t (6v)