Jste připraveni na další skvělý recept?
Tyto jogurtové cheesecaky jsou vhodnou alternativou dezertíku pro ty, kteří si chtějí chutně zamlsat a zároveň se nemusí obávat množství zbytečných kalorií
Krémová vrstva je odlehčená použitím tvarohu a řeckého jogurtu a na zdravější základ jsme zase využili ořechy, ovesné vločky a kokosový olej
Potřebujeme (na základ):
75 g ovesných vloček
25 g vlašských ořechů (nebo jiných oříšků)
25 g kokosového oleje (rozpuštěného; lze nahradit máslem, ghí nebo jiným olejem)
30 g medu (množství dle chuti; lze nahradit javorovým sirupem nebo jiným sladidlem)
Flavdrops na dochucení (volitelné; lze nahradit například skořicí nebo jiným kořením dle chuti)
Potřebujeme (na krémovou vrstvu):
130 g polotučného tvarohu (nebo cream cheesu)
250 g bílého řeckého jogurtu (nebo ochuceného)
30 g medu (množství dle chuti; lze nahradit javorovým sirupem nebo jiným sladidlem)
1 vajíčko
Flavdrops na dochucení (volitelné; lze nahradit například skořicí nebo jiným kořením dle chuti)
Postup:
- Předehřejeme si troubu na 175 ° C.
- Plech na muffiny vyložíme papírovými košíčky (recept je na 9 ks).
- Do sekáčku si vložíme ovesné vločky spolu s ořechy a mixujeme, aby nám vznikla hrubě nasekaná směs.
- Do směsi vloček s oříšky přidáme olej, med a flavdrops a důkladně promícháme, aby se nám chutě spojily.
- Takto připravenou směs jemně vtlačíme na dno košíčků a pečeme 10 minut.
- Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout – zatím si připravíme krémovou vrstvu.
- V misce si do hladka vyšleháme tvaroh s jogurtem, vajíčkem, medem a flavdrops.
- Takto připravenou směs rovnoměrně nalijeme do košíčků na vychladlou základní vrstvu a pečeme 25 minut.
- Necháme vychladnout (můžeme vložit na hodinku do lednice) a podle chuti a fantazie před servírováním dozdobíme.
- My jsme použili trochu citronového krému, bobulové ovoce a lístečky máty :)
- Skladujeme v lednici.
Cheesecaky obvykle vydrží cca 5 dní, pokud jsou skladovány v lednici.
1/9 kousek (bez zdobení) = 138 kcal/ 7,6 b/ 13,4 s/ 6t
Tak přejeme DOBROU CHUŤ