Ahojte přátelé
My jsme včera měli chuť na něco sladkého, ale zároveň jsme neměli moc času na přípravu a realizaci, a tak vznikl tento RYCHLÝ JAHODOVO-ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ, při kterém jsme skutečně improvizovali s omezeným množstvím surovin
Někdy jsou však takové spontánní činy mnohem lepší než ty plánované, a přesně to byl tento případ, protože výsledek je opravdu LAHODNÝ nejen pro oko, ale především pro chuťové buňky
Na korpus potřebujeme:
- 200 g libovolných sušenek (výsledná energetická hodnota tedy závisí také na volbě druhu těchto sušenek)
- 100 g másla
Na krém potřebujeme:
- 200 g hořké čokolády
- 180 ml smetany na šlehání
+ 200 g čerstvých jahod
+ čokoládový zero sirup (volitelné na závěr)
Postup:
- Formu vysteleme papírem na pečení (průměr 20 cm)
- V sekáčku si rozmixujeme sušenky
- K sušenkám přidáme rozpuštěné máslo – promícháme
- Hotovou směs vtlačíme obrácenou stranou polévkové lžíce na dno formy a dáme na 10 min. do lednice
- Mezitím si ohřejeme smetanu (v mikrovlnce nebo na sporáku)
- Do smetany hodíme nalámanou čokoládu a mícháme, dokud nám nevznikne hladký krém
- Připravený korpus vyjmeme z lednice a nalijeme na něj krém
- Na krém naskládáme jahody nakrájené na plátky, polijeme sirupem a dáme na hodinku chladit
- Máme hotovo – DOBROU CHUŤ
1/8 kousek = 350 kcal/ 4b/ 25s/ 26t (2g vlákniny)