Máte chuť na něco sladkého po dobrém obědě nebo třeba namísto snídaně?
Vyzkoušejte tento skvělý proteinový cheesecake se sníženým obsahem sacharidů, s nízkým obsahem tuku a zároveň s vysokým obsahem bílkovin.
Bez mouky a přidaného cukru :)
Potřebujeme:
6 vajec (300 g)
60 g proteinu (použili jsme 2 tyto vzorky od Extrifitu - příchuť je na vás)
20 g prášku do pečiva
15 g másla
1 vetší banán (125 g)
750 g nízkotučného tvarohu
20 g čekankového sirupu (dle chuti, můžete použít i jiné sladidlo)
Postup:
- Troubu si rozehřejeme na 180 stupňů.
- Nejprve musíme vejce oddělit a bílky vyšlehat do tuha.
- Poté smícháme prášek do pečiva se syrovátkovým proteinovým práškem (nejlépe s vanilkovou nebo banánovou příchutí).
- Banány rozmačkáme v míse a poté je smícháme s tvarohem, žloutky a již rozpuštěným máslem. (V tomto kroku můžeme přidat i sladidlo, flavdrops, čekankový sirup…)
- Nyní už jen vmícháme směs protein/prášek do pečiva.
- Opatrně vmícháme rozšlehané bílky.
- Celé to pak nalijeme do vymazané formy a pečeme v troubě na 180 stupňů 45 minut.
- Necháme vychladnout a užíváme skvělou chuť!
Tento proteinový cheesecake chutná nejlépe s čerstvým ovocem nebo ovocným pyré.
Můžeme taky použít nějaký zero sirup nebo posypat oříšky.
1/8 kousek ↓
KCAL |
181 |
BÍLKOVINY |
22 g |
SACHARIDY |
8 g |
TUKY |
6 g |