Domácí Mléčný řez
Potřebujeme následující suroviny:
Korpus:
- 2 vajíčka
- 50g erythritolu (množství dle chuti)
- 15g kokosového oleje
- 15g kakaa
- 10g kokosové mouky
- ½ lžičky kypřícího prášku
- špetka soli
Náplň:
- 50g smetany na šlehání (30%)
- 5g želatiny v prášku
- 100g polotučného tvarohu
- Ochucené flavdrops dle chuti na doslazení
Postup - korpus:
- Troubu si předehřejeme na 190 stupňů.
- Suché suroviny (kakao, kokosová mouka, kypřící prášek, sůl) si prosejeme, zamícháme a odložíme stranou.
- Vajíčka si rozšleháme elektrickým šlehačem do pěny, následně přidáme erythritol a opět šleháme, dokud nám nevznikne bledá, krémová konzistence.
- K vajíčkům se sladidlem přidáme rozpuštěný kokosový olej a suché přísady z druhého kroku – prošleháme, aby se nám suroviny krásně propojily.
- Připravíme si formu (cca 20x20cm) a vyložíme ji pečícím papírem.
- Nalijeme připravené těsto do formy, formu ponakláníme, abychom měli směs pěkně rovnoměrně rozteklou po celém povrchu.
- Pečeme 9 minut, vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
- Zatímco nám korpus chladne, připravíme si krém / náplň.
Postup – náplň:
- Do malé misky (vhodné do mikrovlnky) si nalijeme 50g smetany a posypeme ji želatinovým práškem.
- Promícháme a necháme několik minut odstát.
- Misku vložíme do mikrovlnky a smetanu se želatinou zahřejeme na 600 W po dobu 30 sekund.
- Vyjmeme z mikrovlnky a mícháme, dokud se nám želatina úplně nerozpustí a nejsou viditelné žádné hrudky.
- Necháme vychladnout.
- Ve druhé misce si smícháme tvaroh spolu s flavdrops tak, aby nám vznikla hladká, krémová konzistence.
- K tvarohové směsi přidáme vychladlou smetanovou směs a vymícháme opět do hladka.
Na závěr odlepíme z korpusu pečící papír, případně nerovné okraje odřízneme a překrojíme na polovinu, abychom měli dva stejné pláty.
Na jeden z nich naneseme krém / náplň a druhým plátem přikryjeme.
Následně zabalíme do alobalu nebo potravinářské fólie, aby se nám udržel tvar a nevytekl krém.
Necháme chladit minimálně 4 hodiny, nejlépe přes noc.
Když máme Mléčný řez dostatečně vychlazený, vybalíme ho z alobalu / fólie a rozkrojíme na 6 (nebo více) stejných kousků.
Máme hotovo, můžeme se do něj pustit :)
Energetická hodnota (celý Mléčný řez) = 620kcal/33b/59s/48t (8g vlákniny)