Čokoládový cheesecake (lowcarb)
POTŘEBUJEME:
- 100g hořké čokolády (použili jsme 70%) (můžete koupit zde)
- 25g šlehačkové smetany (30%)
- 500g polotučného tvarohu
- flavdrops (můžete koupit zde)
- 4 vejce
- 150g šlehačkové smetany (30%)
- špetku soli
- 20g kokosové mouky (můžete koupit zde)
Volitelně:
- ořechy na dozdobení (nebo cokoli jiného podle chuti) (můžete koupit zde)
- 50g hořké čokolády a 50g šlehačkové smetany na polevu
POSTUP:
- Troubu si rozehřejeme na 200 stupňů, připravíme si kulatou formu na pečení a vyložíme ji papírem na pečení (po bocích vymastíme máslem).
- Čokoládu (100g) si rozpustíme s 25g šlehačkové smetany v mikrovlnce (nebo ve vodní lázni). Necháme vychladnout.
- Do druhé misky si dáme 500g tvarohu a dochutíme flavdrops - rozmixujeme / rozšleháme do hladké, krémové konzistence.
- Do tvarohového krému po jednom zašleháme 4 vajíčka.
- Přidáme rozpuštěnou čokoládu a opět šleháme, dokud se nám tvarohový krém krásně nespojí s rozpuštěnou čokoládou.
- Přidáme 150g smetany a špetku soli - zašleháme.
- Přidáme 20g kokosové mouky a důkladně ji vmícháme do krému.
- Připravené těsto nalijeme do formy, vložíme do trouby a pečeme cca 45-50 minut (podle druhu a typu trouby, my používáme horkovzdušnou troubu se spodním i vrchním ohřevem a koláč máme uložený úplně na spodku trouby, aby vrch nebyl spálený - kontrolujeme).
- Vyjmeme z trouby, necháme vychladnout.
- Pokud se nám vrch trošku připekl, dají se tyto kousky jednoduše nožem odstranit (pro hezčí estetický vzhled) :)
- Na vychlazený koláč jsme si připravili čokoládovou polevu (rozpustili jsme si v mikrovlnce čokoládu se smetanou), kterou jsme nalili na koláč, posypali kousky bílé čokolády, přidali vlašské ořechy a nechali vychladnout.
- Můžeme nakrájet a pustit se do něj :)
Celý koláč (bez oříšků a polevy) = 1919kcal / 97b / 58s / 141t (18v)
Po rozkrojení koláče na 8 částí má 1/8 energetickou hodnotu: 240Kcal / 12,1b / 7,2s / 17,6 (2,2g vlákniny)
Pochutnejte si :)