Přepadne i vás občas chuť na něco sladkého, ale nechcete mít výčitky z kupovaných bonboniér plných cukru?
My jsme si pro vás připravili domácí bonbóny z kvalitních surovin a bez přidaného cukru, abyste mohli mlsat s trochu lepším pocitem :D
Na recept potřebujeme jen pár základních surovin, a to:
- 180 g kvalitní čokolády (použili jsme 80 %)
- 100 g másla nebo kokosového oleje
- 50 g oříškového másla (použili jsme Arašídovo kokosové máslo)
- Skořice (nebo jiné sladké koření)
- 40 g ořechů (použili jsme 20 g kešu a 20 g para)
Postup:
- Do skleněné misky si vložíme čokoládu spolu s máslem a rozpustíme v mikrovlnce – necháme alespoň 15 minut vychladnout
- Mezitím si nasekáme oříšky na menší kousky
- Když máme čokoládu s máslem trošku vychladlou, přimícháme k ní oříškové máslo a skořici – promícháme, aby se nám suroviny pěkně spojily
- Připravíme si formu na bonbóny (my jsme použili formu na led s většími otvory, takže lze použít i menší, abychom bonbónů měli více)
- Hotovou směs nalijeme do formy a posypeme nasekanými oříšky
- Vložíme na chvíli do mrazáku a máme hotovo :)
- Skladujeme v ledničce.
Z uvedeného množství nám vyšlo 16ks bonbónů (1ks = cca 22 g).
1 ks = 133kcal/2b/3,5s/13,3t (2v)
Když máte k dispozici formu s menšími otvory, je to určitě lepší, protože vám vyjde přes 30 kousků po cca 10 g. A tak by jeden bonbónek měl cca poloviční hodnoty, a to: 66kcal/1b/1,7s/6,6t (1v)
DOBROU CHUŤ PŘÁTELÉ :)