Berry-Nut Cheesecake

Berry-Nut Cheesecake je skvělou alternativou pro lidi, kteří se stravují low-carb nebo keto formou, jelikož je bohatý právě na tuky. 

 

Potřebujeme: 

Korpus:

100g ořechů (použili jsme 25g vlašských ořechů, 25g pekanových ořechů, 25g kešu ořechů a 25g para ořechů)

1 čajová lžička sladidla (erythritol)

1 čajová lžička skořice

¼ čajová lžička mletého muškátového oříšku

35g rozpuštěného másla (nebo ghi přepuštěné máslo)

 

Krém:

1 vejce

100g cream cheese

250g tvaroh plnotučný

flavdrops a zero sirup na dochucení (nebo erythritol)

50g zakysané smetany

50ml nesladeného mandlového mléka

15g rozpuštěného másla (nebo ghi přepuštěné máslo)

 

Poleva:

125g mraženého bobulového ovoce

10g erythritol

 1611169296630

 

Postup: 

  1. Předehřejeme si troubu na 175 stupňů.
  2. Ořechy vložíme do kuchyňského robotu (sekáčku) a jemně je nasekáme.
  3. Přidáme sladidlo, skořici a muškátový oříšek a zpracováváme ještě několik sekund.
  4. Rozmixovanou směs si přendáme do misky a vmícháme do ní rozpuštěné máslo.
  5. Hotovou směs vtlačíme obrácenou stranou polévkové lžíce na dno formy (průměr 18 cm).
  6. Ve druhé misce si vyšleháme vajíčko a přimícháme k němu cream cheese a tvaroh.
  7. Přidáme sladidlo, zakysanou smetanu a mandlové mléko – šleháme, dokud není krém hladký.
  8. Vmícháme rozpuštěné máslo.
  9. Krém nalijeme na korpus a pečeme v předehřáté troubě asi 30-35 minut.
  10. Mezitím si do menšího hrnce přidáme rozmixované (nakrájené na menší kousky) mražené ovoce, sladidlo a trochu vody a přivedeme k varu.
  11. Ovoce zamícháme a vaříme ještě asi 10 minut. Necháme vychladnout.
  12. Cheesecake necháme také vychladnout a vložíme ho alespoň na hodinu do lednice.
  13. Po odpočinku nalijeme ovocnou směs na vychlazený cheesecake a máme hotovo.

 1611169341119

1611169341129

Hodnoty na celý cheesecake: 1886kcal/54b/63s/167t

1/6 kousek = 314kcal/9b/16s/42t

DOBROU CHUŤ :) 

1611169341123