Berry-Nut Cheesecake je skvělou alternativou pro lidi, kteří se stravují low-carb nebo keto formou, jelikož je bohatý právě na tuky.
Potřebujeme:
Korpus:
100g ořechů (použili jsme 25g vlašských ořechů, 25g pekanových ořechů, 25g kešu ořechů a 25g para ořechů)
1 čajová lžička sladidla (erythritol)
1 čajová lžička skořice
¼ čajová lžička mletého muškátového oříšku
35g rozpuštěného másla (nebo ghi přepuštěné máslo)
Krém:
1 vejce
100g cream cheese
250g tvaroh plnotučný
flavdrops a zero sirup na dochucení (nebo erythritol)
50g zakysané smetany
50ml nesladeného mandlového mléka
15g rozpuštěného másla (nebo ghi přepuštěné máslo)
Poleva:
125g mraženého bobulového ovoce
10g erythritol
Postup:
- Předehřejeme si troubu na 175 stupňů.
- Ořechy vložíme do kuchyňského robotu (sekáčku) a jemně je nasekáme.
- Přidáme sladidlo, skořici a muškátový oříšek a zpracováváme ještě několik sekund.
- Rozmixovanou směs si přendáme do misky a vmícháme do ní rozpuštěné máslo.
- Hotovou směs vtlačíme obrácenou stranou polévkové lžíce na dno formy (průměr 18 cm).
- Ve druhé misce si vyšleháme vajíčko a přimícháme k němu cream cheese a tvaroh.
- Přidáme sladidlo, zakysanou smetanu a mandlové mléko – šleháme, dokud není krém hladký.
- Vmícháme rozpuštěné máslo.
- Krém nalijeme na korpus a pečeme v předehřáté troubě asi 30-35 minut.
- Mezitím si do menšího hrnce přidáme rozmixované (nakrájené na menší kousky) mražené ovoce, sladidlo a trochu vody a přivedeme k varu.
- Ovoce zamícháme a vaříme ještě asi 10 minut. Necháme vychladnout.
- Cheesecake necháme také vychladnout a vložíme ho alespoň na hodinu do lednice.
- Po odpočinku nalijeme ovocnou směs na vychlazený cheesecake a máme hotovo.
Hodnoty na celý cheesecake: 1886kcal/54b/63s/167t
1/6 kousek = 314kcal/9b/16s/42t
DOBROU CHUŤ :)